Tillförlitlig dispenseringsteknik för tillverkning av hushållsapparater

DOPAG erbjuder lösningar för alla tillämpningar från en enda källa - limning, tätning, smörjning, ingjutning och packning.

Produktionen av moderna hushållsapparater för den globala marknaden kräver stabila, automatiserade produktionsprocesser. Mät- och blandningsteknik är en viktig del av nästan alla produktionssteg inom hushållsapparatindustrin. De olika komponenterna limmas, förseglas, smörjs eller ingjutas under produktionsprocessen.

För alla tillämpningar som ingår i tillverkningen av diskmaskiner, keramiska hällar, ugnar, kylskåp eller små apparater tillhandahåller DOPAG den specialutvecklade teknik som krävs. En- och flerkomponentsmaterial bearbetas, inklusive polyuretan, epoxi, silikon och smörjmedel. "Alla våra doserings- och blandningssystem anpassas till våra kunders specifika krav och konfigureras individuellt", säger Christian Ostermann, försäljningsdirektör för DACH-regionen på DOPAG. "Detta är det enda sättet att garantera en säker applicering och därmed också en lång hållbarhet hos slutprodukterna."

Alla tillämpningar från en enda källa

För tätning av komponenter erbjuder DOPAG dynamiska blandningssystem för applicering av tätningsskum samt system för applicering av tätningslim. Här används främst silikon, eftersom det klarar de höga omgivningstemperaturerna utan problem. Olika system med kolv- eller kugghjulspumpar finns tillgängliga för dosering, blandning och applicering av lim och gjutmassor.

Smörjmedel säkerställer låg friktion, smidig och tyst drift och lång hållbarhet för komponenter och knoppar. För smörjning och oljning finns ett modulärt sortiment av doseringskomponenter, ventiler och pumpar som gör det möjligt att bygga upp individuella system som kan integreras i automatiserade produktionslinjer.

Individuella, automatiserade lösningar

I konfigurationen säkerställer DOPAG automatiserad komponenthantering, integrerad för- och efterbehandling och tillämpning utan någon som helst inblandning från användarens sida. "På så sätt kan vi garantera en konstant hög produktkvalitet och reproducerbarhet samt en effektivisering av våra kunders produktionsprocesser", säger Ostermann.

För sammanfogning av komponenter använder hushållsapparatindustrin delvis och helt automatiserade processer där de nödvändiga för- och efterbehandlingsprocesserna, t.ex. plasmaförbehandling eller härdning av komponenter, är integrerade. Det finns olika alternativ för varje tillämpning. Materialet kan till exempel appliceras i en multifunktionell cell, som också kan integreras i linjen. Alternativt utformar DOPAG individuella specialsystem som uppfyller alla krav exakt.