Nya e-tjänster från DOPAG

Kunderna kan delta i materialtester, maskinacceptanstester eller utbildning online - utan att behöva åka till en produktionsanläggning.

Hur kommer mitt specifika material att bete sig i DOPAG:s doserings- och blandningssystem? Hur kan jag sköta underhållet av mitt system självständigt? - Innan man köper ett system och i den dagliga produktionen uppstår många frågor som kräver direkt kommunikation med DOPAG:s tekniker och ingenjörer. Med det nya utbudet av e-tjänster kan DOPAG:s kunder nu diskutera många olika frågor online med DOPAG:s expertteam.

De nya e-tjänsterna omfattar följande:

  • Tester via livevideo: inledande diskussioner och genomförande av tester.
  • Godkännande via direktsänd video: FAT före leverans av doserings- och blandningssystem.
  • Produktionsstöd: Vid eventuella problem under produktionen kan DOPAG:s tekniker ge snabb hjälp online.
  • Utbildning för användare och underhåll

"För oss är ett bra partnerskap hörnstenen för ett framgångsrikt samarbete", säger Alexander Kessler, chef för Technical Service Center. "Därför erbjuder vi också alla våra tjänster online - oavsett om det handlar om snabb och enkel kommunikation vid problem med systemet eller om omfattande tester och utbildning. DOPAG har införskaffat ett brett utbud av utrustning för att organisera online-evenemangen. När det gäller tester kan användarna till exempel följa exakt vad som händer på distans via fyra olika kameravyer. Alla kameravyer visas tillsammans på skärmen. Moderna mötesverktyg som Skype eller Microsoft Teams kan användas. Ingen ytterligare programvara behövs.

Fördelarna var tydliga på kort tid. Tidsbeställningar kan hittas betydligt snabbare. Deltagargruppen kan vid behov utökas omedelbart eller vid personliga möten med ett litet antal deltagare kan ytterligare deltagare läggas till via video. Detta sparar tid och resekostnader.

Kundresponsen är mycket positiv, säger Alexander Kessler. "Kunderna känner sig som om de var där personligen". Detta koncept tillämpas även på DOPAG:s kontor för projektrelaterade möten och videotester samt för intern utbildning. De nya e-tjänsterna är tillgängliga på DOPAG:s produktionsanläggningar i Tyskland, Schweiz och Frankrike. Andra anläggningar kommer att följa med under de kommande månaderna.

Ytterligare kundtjänster