Två tillämpningar - ett system

dynamicLine från DOPAG möjliggör effektiv serietillverkning för limning och gasutvinning med ett enda system.

Serietillverkning av styrskåp kräver hög kostnadseffektivitet och effektivitet, precis som alla andra produktionsprocesser. Enskilda arbetsprocesser måste integreras smidigt i den övergripande produktionsprocessen och erbjuda optimeringsfördelar. Med tanke på den nuvarande ökningen av råvarupriserna måste dessutom kostnadsbesparingar göras. DOPAG har planerat ett delvis automatiserat system som uppfyller dessa krav för en ledande europeisk tillverkare av kontrollskåp. DynamicLine-doserings- och blandningssystemet lämpar sig för två tillämpningar som krävs vid tillverkningen av kontrollskåp - packning och limning.

Bearbetning av mycket reaktiva material på ett tillförlitligt sätt

Under produktionen måste en polyuretanpackning (PU) appliceras på dörrarna till kontrollskåpen. Detta skyddar de elektroniska komponenterna inuti från smuts, damm och fukt. Dörrarnas metallramar måste också limmas fast ordentligt på glasrutan. Med dynamicLine från DOPAG kommer företaget i framtiden att kunna utföra båda tillämpningarna - packning och limning - med ett enda system. Det dynamiska blandningshuvudet är den ledande delen av dynamicLine. Det doserar och blandar högreaktiva material med hög precision och tillförlitlighet. Materialet appliceras med hjälp av en treaxlig linjär robot. Dörrarna till kontrollskåpet levereras med hjälp av skyttelskjutbord.

Växla flexibelt mellan de båda tillämpningarna

Systemet bearbetar totalt tre komponenter för de två tillämpningarna. För varje användning krävs en specifik polyol för den aktuella tillämpningen. Det finns också en isocyanat som är reaktiv med var och en av de baskomponenter som används separat. Materialen tillförs med hjälp av tre trycktankar. Dörrarna till kontrollskåpen tillverkas individuellt. Först appliceras en packning på alla komponenter, sedan limmas de. Det är enkelt att växla mellan de två tillämpningarna. Det relevanta programmet kan väljas med hjälp av den mobila kontrollpanelen. Blandningshuvudet behöver bara sköljas när materialet byts ut. Detta sker med hjälp av vatten, på ett miljövänligt sätt utan behov av lösningsmedel. Inga komponenter behöver bytas ut.

Fjärrtjänst erbjuder okomplicerad support

Om det uppstår frågor eller problem under produktionen kan DOPAG:s kunder utnyttja snabb fjärrservice. På så sätt kan DOPAG:s experter när som helst få tillgång till systemet online, göra ändringar i konfigurationer eller läsa systemdata. Om kundens problem inte kan lösas via fjärrtjänsten finns DOPAG:s experter också alltid på plats för personlig support. Detta garanterar snabb och kompetent support närhelst den behövs.

Dessutom garanterar ett standardkompatibelt skyddshölje CE-överensstämmelse samt hög säkerhet under pågående produktion. Detta gör hela produktionsprocessen så effektiv som möjligt, sparar produktionsutrymme, förenklar hanteringen av stora komponenter och gör det möjligt att tillverka kontrollskåp enligt en hög kvalitetsstandard.

  • Tareda på mer om dynamisk blandning med DOPAG:s dynamiska blandarsystem dynamicLine .