Exakt dosering av enkomponentslim och tätningsmedel

Den nya produktlinjen glueLine erbjuder pumpar, ventiler och kompletta system speciellt för 1K-material.

Exakt dosering, omfattande processövervakning och hög reproducerbarhet - höga standarder i produktion och automatiserade processer kräver effektiv doseringsteknik inom alla branscher. Det kan handla om limning eller tätning av LED-lampor, fordonsdelar eller komponenter i flygplanskonstruktioner, för att bara nämna några exempel.

Med produktlinjen glueLine erbjuder DOPAG individuellt anpassningsbara lösningar för dosering och applicering av enkomponentlimmer och tätningsmedel för alla tillämpningar. Produktlinjen omfattar premiumkomponenter som pumpar och ventiler som kan integreras individuellt i befintliga produktionslinjer. Kompletta, automatiserade, fristående lösningar finns också tillgängliga. Alla komponenter och system finns i olika versioner och kan sättas ihop individuellt enligt applikationens krav.

Produktlinjen glueLine innehåller komponenter för hela produktionsprocessen:

  • Matning av material
  • Pumpar och ventiler för dosering
  • Komponenter för övervakning och kontroll
  • Kompletta 1K-doseringssystem

Hög flexibilitet tack vare den modulära uppbyggnaden

När det gäller materialtillförsel erbjuder DOPAG trum- och fatpumpar, trycktankar och påfyllningsenheter i olika former. När det gäller doseringsteknik kan kunderna välja mellan kuggdoseringspumpar, excentriska skruvpumpar eller kolvdoseringssystem, beroende på material och tillämpning. Olika doserings- och dispenseringsventiler finns tillgängliga för materialutmatning. Speciella hermetiskt förseglade membranventiler i hårdmetallutförande finns särskilt tillgängliga för bearbetning av slipmaterial. För processövervakning och kvalitetssäkring kan t.ex. kugghjulflödesmätare, en styrenhet för dosering och tryckgivare läggas till vid utformningen av systemet.

Systemlösningar för omedelbar användning i produktionen

För kunder som behöver ett fungerande mätsystem för sina produktionsprocesser erbjuder DOPAG kompletta systemlösningar med glueLine. 1K-växeldoseringssystemet eldodis har en växeldoseringspump som är speciellt konstruerad av DOPAG och är särskilt lämplig för bearbetning av lim och tätningsmedel med medelhög till hög viskositet. Systemets transportkapacitet bestäms till stor del av storleken på kuggdoseringspumpen och pumphastigheten.

Det finns även 1K-kolvdoseringssystem vectodis och 1K-excenterskruvdoseringssystem rotordis. Dessutom erbjuder DOPAG en modulär lösning för enkla automationsprocesser med en multifunktionscell. Alla system utformas individuellt av DOPAG:s experter utifrån kraven för respektive tillämpning och produktionsprocess. DOPAG:s produkter är naturligtvis den perfekta grunden för ett professionellt genomförande av limningsprocesser i enlighet med DIN-standarden 2304.

Översikt över alla produkter: www.dopag.com/glueline