Dispenseringsteknik för tillämpningar inom elektromobilitet och batteriproduktion

Pålitlig bearbetning av värmeledande material med vectomix TC-doserings- och blandningssystem

Elektromobilitet är för närvarande en av de starkaste tillväxtbranscherna. Elbilar, skotrar och cyklar tillverkas i allt större utsträckning. Efterfrågan ökar också när det gäller mobil energi. Det finns allt fler apparater med uppladdningsbara batterier, t.ex. elverktyg, hushållsapparater och medicinska produkter. Vid tillverkningen bearbetas värmeledande material. Dessa material innehåller vanligtvis en stor mängd fyllmedel för att de ska kunna fylla sin funktion, dvs. leda värme. DOPAG utvecklade och skapade doserings- och blandningssystemet vectomix TC speciellt för bearbetning av dessa typer av fyllda, slipande material.

열전도성 재료 처리를 위한 정량 주입 및 혼합 시스템 vectomix TC

Doseringssystemet är utrustat med komponenter av slitstarka material. De är speciellt utformade för de slipande egenskaperna hos värmeledande material. På så sätt är de skyddade mot överdrivet slitage och säkerställer en konsekvent tillförlitlig bearbetning med betydligt minskade underhållskostnader.

Modulär struktur ger hög flexibilitet

Doserings- och blandningssystemet vectomix TC består av två kolvdoseringsenheter som finns i olika storlekar och kan konfigureras individuellt beroende på tillämpningen. Till exempel kan två kolvdoseringsenheter kombineras med olika storlekar. Ett slangpaket och en dubbelventil för låg hanteringsvikt vid robottillämpningar kan också läggas till vectomix TC-systemet. En enskild kolvdoseringsenhet kan också användas för bearbetning av enkomponentmaterial. Den modulära strukturen möjliggör ett mångsidigt utbud av tillämpningar samt variabla blandningsförhållanden, skottstorlekar och utloppshastigheter.

Båda doseringsenheterna har sin egen oberoende servodrivrutin som kan styras separat. Detta gör det möjligt att kontrollera blandningsförhållandet med hög precision. Materialet kan utmatas i form av skott eller pärlor. Flera skott med en kolvvolym möjliggör korta cykeltider. Doserings- och blandningssystemet vectomix TC är också lätt att använda och underhålla.

Värmekonduktiva material doseras exakt, tillförlitligt och reproducerbart, särskilt i komplexa produktionsprocesser med vectomix TC. För varje tillämpning samarbetar DOPAG med kunderna för att utveckla en lösning som uppfyller deras specifika behov.