Dispenseringssystem för batteritillverkning

Vectomix TC från DOPAG bearbetar värmeledande material

Behandlingen av värmeledande material ställer höga krav på doseringstekniken. Materialen innehåller vanligen en stor mängd fyllmedel för att uppnå sin uppgift - att avleda värme. DOPAG erbjuder doseringssystemet vectomix TC med specialutrustning för bearbetning av sådana fyllda och nötande material. Inom området för elektromobilitet används det särskilt för tillverkning av batterier men även för inkapsling av kretskort eller sensorer.

Doserings- och blandningssystemet vectomix TC består av två kolvdoseringsenheter som finns i olika storlekar och som kan kombineras med varandra. Denna modulära struktur möjliggör ett brett spektrum av tillämpningar samt varierande blandningsförhållanden och utmatningsförhållanden. För bearbetning av värmeledande material har komponenterna utrustats med en specialbeläggning för att skydda dem mot starkt slitage och säkerställa tillförlitlig prestanda.

En annan speciell egenskap är den effektiva servostyrningen. Båda doseringsenheterna har en egen oberoende motor som kan styras individuellt. Detta möjliggör en exakt kontroll av blandningsförhållandet. Dessutom kan utgångshastigheten också ändras under doserings- och blandningsprocessen, till exempel för att säkerställa en ren kopplingspunkt via en rampfunktion. Materialet kan appliceras i form av skott eller pärlor. Flera skott med en kolvvolym möjliggör korta cykeltider.

Systemet har redan visat sig i många krävande produktionsprocesser, särskilt när det gäller en hög processäkerhet och reproducerbarhet. För varje tillämpning arbetar DOPAG i nära samarbete med kunden för att hitta den lösning som exakt uppfyller kraven. Doserings- och blandningssystemet vectomix TC kan också integreras i delvis eller helt automatiserade produktionsprocesser.