Limning + tätning

Dispenseringssystem för limning och tätning

Perfektion som varar

Limning är en sammanfogningsteknik som är en etablerad standard inom många branscher, t.ex. flyg- och bilindustrin eller tillverkning av järnvägsfordon. Tack vare utvecklingen av nya lim är det möjligt att sammanfoga ett stort antal olika material, t.ex. glas, metall eller plast. Viktsänkningen av många produkter är en av de viktigaste orsakerna till att denna metod blir så populär inom olika industrier.

Under de senaste decennierna har DOPAG kunnat inta en ledande ställning på marknaden tack vare ständig optimering av sina system. Dessa klarar inte bara av exakt bearbetning utan applicerar även limmet på materialet i precis rätt mängd. Detta sparar mycket lim eller tätningsmedel som annars skulle gå till spillo och ger dessutom ett optimalt visuellt resultat. Alla DOPAG-system arbetar enligt DIN 2304, vilket garanterar ett professionellt förverkligande av sammanfogningstekniken "bonding".

Referensprojekt

Tillämpningar

Välj dina tillämpningar:
Alla DOPAG-artiklar på ett ögonblick:
 1. Självhäftande pärlor i elektronikindustrin

  Högre kvantiteter på kortare tid - För limning av höljen till LED-armaturer har DOPAG konfigurerat ett automatiserat doseringssystem som uppfyller exakt dessa krav.

  Mer
 2. Med automatiserad produktion till den optimala PU-skumpackningen

  Teknik, material och komponent - dessa tre faktorer måste samordnas optimalt för automatiserad tillverkning av packningar av PU-skum. DOPAG och Stassen Industries GmbH ger råd till kunderna tillsammans.

  Mer
 3. Dispensering av flytande silikongummi (LSR) inom medicinteknik, livsmedelsindustri och e-mobilitet

  Särskilt stränga villkor gäller för produktion inom medicinteknik och livsmedelsindustrin. En särskild konfiguration från DOPAG gör det möjligt att använda doseringssystemet i renrum.

  Mer
 4. Hur man byter från manuell till automatiserad tillämpning

  När är det fördelaktigt att byta från manuell dosering till en dispenserings- och blandningsmaskin? - Vi hjälper dig att identifiera de parametrar som påverkar valet.

  Mer
 5. Dispenserings- och blandningsteknik för tillverkning av LNG-tankfartyg

  Vi erbjuder dispenseringssystem för tillförlitlig applicering av lim och tätningsmedel vid tillverkning av transporttankar för flytande naturgas (LNG).

  Mer
 6. Exakt limning för världens första infällbara solcellstak

  Det schweiziska nystartade företaget dhp technology har konstruerat världens första infällbara soltak. De enskilda modulerna är tillverkade med dispenseringsteknik från DOPAG.

  Mer
 7. Beläggning av självhäftande etiketter med silikon

  Självhäftande etiketter och klistermärken tillverkas med silikonbeläggning via beläggningssystem. Vi tillhandahåller doseringssystemet för att säkerställa materialtillförseln.

  Mer
 8. Limning och tätning i flygplanstillverkning

  Volumix-doserings- och blandningssystemet är en smart lösning för att fylla patroner med lim och tätningsmedel i flygplanstillverkning.

  Mer
 9. Automatiserad limning av filter

  För tillverkningen av plastfilterelement konfigurerade DOPAG ett automatiserat doserings- och blandningssystem.

  Mer
 10. Automatiserad applicering av tätningsmaterial

  DOPAG erbjuder en individuell lösning för användning av enkomponentstätningsmedel vid tillverkning av kardanaxlar för specialfordon.

  Mer
 11. Doserings- och blandningssystem för limning av fordonskomponenter

  DOPAG utvecklar ett doserings- och blandningssystem för limning av fordonskomponenter för att säkerställa enhetliga standarder över hela världen.

  Mer
 12. Tätningsmedelsdispensering för lastbilstillverkare

  DOPAG stödde framgångsrikt en lastbilstillverkare med ett doseringssystem för manuell applicering av en enkomponenttätningsmassa.

  Mer
 13. Kontinuerlig dosering av smörjmedel, lim och tätningsmedel.

  Membranventilen garanterar en ren tillämpning och hög tillförlitlighet i automatiserade doseringsprocesser.

  Mer
 14. Nyckelfärdiga system för automatiserad dosering och blandning

  CTO Daniel Geier talar i intervjun om utmaningar inom automatiserad doseringsteknik.

  Mer
 15. Individuella system för automatiserad limdispensering

  Hushållsapparattillverkaren Amica använder ett individuellt limdoseringssystem från DOPAG för tillverkning av ugnsluckor.

  Mer
Visa mer

Individuella doseringssystem för automatiserad ingjutning

Lösningar för applicering av enkomponentslim och tätningsmedel

Pumpar, ventiler och 1K-doseringssystem

System för limning och tätning

 1. coatingmix

  coatingmix

  Ett unikt system som innehåller allt som behövs för laminering av etiketter. Det är mycket enkelt att integrera det i en befintlig produktionslinje.

 2. coredis

  coredis

  Coredis används för bearbetning av särskilt lätta 1K-epoxider med låg densitet som är fyllda med mikrohåliga sfärer.

 3. Dynamiskt blandningshuvud

  Dynamiskt blandningshuvud

  Det dynamiska blandningshuvudet med sin nya ventilteknik har utformats för att för blandning av polymera reaktionssubstanser med låg till hög viskositet för skumning, limning, tätning och ingjutning.

 4. economix

  economix

  Economix-systemen är kompakta, lösningsmedelsfria, pneumatiskt drivna doserings- och blandningssystem med kolvpump.

 5. eldodis

  eldodis

  Eldodis doseringssystem bearbetar enkomponentslim och tätningsmaterial med medelhög till hög viskositet med hög tillförlitlighet och kvalitet.

 6. eldomix

  eldomix

  Eldomix 100/600-systemen är kompakta, lösningsmedelsfria, kugghjulspumpdrivna doserings- och blandningssystem.

 7. gluemix

  gluemix

  Systemen i gluemix-produktsortimentet är kompakta och lösningsmedelsfria doserings- och blandningssystem som drivs av kugghjulspumpar.

 8. Kugghjulspumpar för dosering

  Kugghjulspumpar för dosering

  För kontinuerlig, pulsationsfri dispensering av lim, tätningsmedel eller smörjmedel erbjuder DOPAG en tillförlitlig lösning i form av en kugghjulspump.

 9. ladomix

  ladomix

  Ladomix är ett kompakt, mobilt kugghjulspumpdrivet doserings- och blandningssystem.

 10. Progressiva kavitetspumpar

  Progressiva kavitetspumpar

  DOPAG:s progressiva kavitetspump är en tillförlitlig lösning för dosering av material med högt fyllnadsinnehåll.

 11. Påfyllningsenheter

  Påfyllningsenheter

  För oavbruten produktion: Påfyllningsenheter från DOPAG säkerställer automatisk påfyllning av materialtryckstankar under produktionen.

 12. rotordis

  rotordis

  Progressivt kavitetspumpsystem rotordis bearbetar slipande enkomponentmaterial som lim och tätningsmedel kontinuerligt och tillförlitligt.

 13. rotormix

  rotormix

  2K excenterskruvpumpsystemet rotormix bearbetar slipande, enkomponentsmaterial, t.ex. fäst- och tätningsmedel kontinuerligt och på ett tillförlitligt sätt.

 14. System för kolvmätning

  System för kolvmätning

  Kolvdoseringssystemet från DOPAG används när enkomponentmaterial som lim eller tätningsmedel måste doseras med korta cykeltider.

 15. variomix

  variomix

  Variomix-systemen är lösningsmedelsfria, kompakta, pneumatiska eller hydrauliskt drivna doserings- och blandningssystem med kolvpump.

 16. vectodis

  vectodis

  Vectodis används för att hantera material med en enda komponent. Det krävs bara en lämplig dator för materialförsörjning och mätning.

 17. vectomix

  vectomix

  Vectomix används för att hantera material med flera komponenter. På grund av dess kompatibilitet och modularitet används två Vectodis kolvmätare för enkomponentsmätning med samma eller olika storlekar.

 18. volumix

  volumix

  Volumix-doserings- och blandningssystemet är särskilt utformat för limnings- och tätningstillämpningar inom flyg- och rymdindustrin.